close
IMG_7829

Ziua internațională a fericirii (International Day of Happiness) este celebrată la 20 martie, fiind proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluția 66/281 din 12 iulie 2012.

”Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale ființei umane”, subliniază Adunarea ONU în Rezoluția adoptată prin consens. Documentul propune celor 193 de țări membre să celebreze această zi ”în manieră potrivită, în special prin activități educative” și să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.(Sursa Agerpres)

Există numeroase studii economice care demonstrează implicația fericirii și a satisfacției de a trăi în creșterea produsului intern brut a unei țări, singura excepție dovedită fiind China, unde, deși produsul intern brut  a devenit de patru ori mai mare în ultimele două decenii, nivelul de fericire și al satisfacției nu cunoaște nici o îmbunătățire.

Consecinţa firească: putem măsura fericirea prin nivelul PIB, deoarece cu cât acesta va creşte, cu atât poate creşte satisfacţia cumpărând mai multe bunuri sau consumând mai mult.(Sursa Sinteza)

Fericirea este plăcerea sufletului. O simplă senzaţie, un sunet, o culoare, atingerea mâinii unei femei sau unui copil, dacă angajează sufletul, devine o fericire. Garabet Ibrăileanu.

Fericirea e ceva ce omul caută pentru sine şi nu găseşte decât în celălalt. Vladimir Ghika.

 

Se încarcă...