close
Sanatate

7 Aprilie Ziua Mondială a Sănătății. Depresia este boala căreia ii se acordă atenție sportiă în 2017.

Capturaţi ecranul complet 07.04.2017 204102

Ziua mondială a sănătății este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950, în acest an fiind discutată Depresia, o boală modernă frecventă care la nivel global afectează 4,4% din populație, în timp ce în România este întâlnită într-un procent mai ridicat decât la nivel global.

Ziua Mondială a sănătății este pretextul potrivit pentru experții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a informa şi mobiliza populaţia la acţiuni de combatere unor boli care vizează o parte semnificativă din populaţie.

Experţii WHO au început cu acest prilej campania Depression – Let`s talk

 

Motivația alegerii acestei teme constă în impactul major pe care depresia îl are asupra populației, afectând psihic, cognitiv, dar și fizic persoanele, conducând la decizii fatale adeseori.

Unul din scopurile campaniei este de a atrage atenţia asupra faptului că atunci când trecem printr-un astfel de episod sau avem cunosţinţe care trec prin episoade de depresie, trebuie să căutăm ajutor profesionist, pentru că aceasta poate fi tratată şi ţinută sub control.

Conform specialiștilor, informarea constantă și programele de prevenție pot fi eficiente în reducerea ratei depresiei, alături de programele organizate la nivel de comunitate, în școli, astfel încât să transmită modele de gândire pozitivă, în rândul tinerilor, adolescenților și persoanelor care pot fi vulnerabile în fața depresiei.

http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2017/en/

Sursă foto: captură de ecran http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2017/en/

 

Se încarcă...