close
Administratie locala

Acțiunea de voluntariat inițiată de Primăria Gherla pentru ecologizarea Parcului a fost anulată datorită ploii. Câteva persoane și-au făcut apariția în ciuda condițiilor meteo vitrege.

IMG_8999

Primăria Municipiului Gherla a inițiat o acțiune de ecologizare și curățare a parcului la care urmau să participe atât angajați ai primăriei, angajați ai SC ADP si  comitetul local de intervenții, cât si cetățeni, voluntari, care si-au manifestat interesul pentru un astfel de eveniment.

Parcul Mare Central, amenajat și inaugurat în 1964 a fost devastat în urma furtunii de pe 17.09.2017,  pentru siguranța cetățenilor fiind  interzis accesul în perimetrul său, până la momentul marcării arborilor căzuți de către ocolul silvic Gherla și pana la transportarea trunchiurilor de copaci  smulși si doborâti de către o firma de exploatație forestieră.

Acțiunea de ecologizare propusă pentru data de 21.09.2017 ora 15:00 și remedierea daunelor produse de furtună aveau ca scop evaluarea până la ultima crenguță și  frunză a aspectului locului și restabilirea armoniei acestuia, însă a fost împiedicată de ploaia deasă care a împânzit orașul în această după-masă.

Primăria a publicat după momentul evenimentului următorul anunț:

“Amânarea acțiunii de voluntariat și ecologizare a Parcului Mare

Acțiunea de voluntariat și ecologizare a Parcului Mare a fost amânată datorită condițiilor meteo nefavorabile.

Le mulțumim tuturor celor care și-au menifestat interesul și au fost prezenți.

Vom relua această activitate altă dată, atunci când vremea va fi favorabilă, dată care va fi comunicată în prealabil.

În continuare se desfășoară acțiuni de constatare și remediere a daunelor provocate de furtuna din 17.09.2017 la instituțiile publice private, dar și în Parcul Mare, prin Serviciul Voluntar de Pompieri și SC ADP SA.”

La acțiunea de astăzi și-au arătat interesul  de a participa la acțiunea de ecologizare: câțiva consilieri locali PSD și PMP, profesori și elevi, cercetașii maghiari din Gherla și alți cetățeni cu spirit civic.

Se încarcă...