close
Social

Astăzi s-a sărbătorit ziua mondială a asistenței sociale.

IMG_8138

Astăzi, 21 martie 2017, a fost sărbatorită Ziua Mondiala a Asistentei Sociale, un eveniment promovat de catre Natiunile Unite și de către Federatia Internationala a Asistentilor Sociali (IFSW).  Oficial aceasta zi este sarbatorita in fiecare an in a treia zi de marti din luna martie.

Rolul asistenților sociali este definit de recuperarea si (re)integrarea psiho-sociala si profesionala a persoanelor cu probleme speciale:deficiente psihice si /sau fizice,comportament antisocial(delicventa), probleme sociale diverse.

La Gherla, grupul local de acțiune ROMACT s-a întrunit azi pentru a fixa unele detalii administrative și planul de acțiune pe care acest grup propune sa îl implementeze în comunitatea de romi din Gherla cu ajutorul unor fonduri europene sau fonduri din bugetul local. Printre obiective se numără crearea unui loc de muncă pentru o persoană de etnie romă la poliția locală, alfabetizarea și școlarizarea romilor, înființarea unui centru de sănătate, implicarea comunității în acțiuni de voluntariat, s.a.

sursă foto : coe-romact.org

 

Se încarcă...