close
IMG_7562

Autor:Mircea Corăbean.

Caii sunt fără îndoiala cele mai nobile, graţioase şi frumoase creaturi care au existat vreodată pe Pământ… caii sunt animale calme, docile, puternice, curajoase, hotărâte ăi putini sunt aceia care văd acest lucru în aceste fiinţe ce trăiesc pe lângă noi.
Fără îndoială, toate animalele au într-o oarecare măsură, eleganţa sau frumuseţe, unele prin hidoşenia lor pot fi frumoase pentru un privitor mai special. Dar nici unul dintre ele nu a reuşit să îmbine atât de armonios, graţia cu forţa, precum au făcut caii.

O forţă impresionantă, emanată de fiecare muşchi contractat sub imboldul călăreţului, se desfăşoară cu o eleganţă şi o maiestuozitate păstrate imaculat de-a lungul vremurilor. Această forţă în stare pură îmbină în mod maestral voinţa de fier, docilitatea, freamătul neastâmpărului, dar şi supunerea.

Toate aceste calităţi au făcut ca unul dintre cele mai nobile animale, calul, să rămână şi în aceste timpuri supertehnologizat printre cei mai fideli companioni necuvântători ai omului.

Astfel calul a devenit simbol şi pasiune, personaj de poveste sau campioni la forţa sau frumuseţe, actori sau razboinici. Cai care valorează cât un imperiu pâna la cai anonimi vânduţi de geambaşi la colţ de târg pe bani de nimic.

Se încarcă...