close
Sanatate

Persoanele din centrul de vârstnici din Gherla lăsate fără alimente în urma unui control.

IMG_1724

Centrul de vârstnici din Gherla, respectiv din Mociu, a fost lăsat fără de alimente după ce un control al DSV și DSP Cluj a confiscat mâncarea găsită în frigiderele și bucătăriile celor două cămine de vârstnici.

Directorul DGASPC Cluj, Dan Tămaș susține că măsurile comandate de președintele Consiliului județean Alin Tișe, ar fi exagerate și nejustificate, dat fiind faptul că inspectorii au confiscat toate alimentele, inclusiv pe cele pe care aparținătorii persoanelor din centre le-au adus acestora.

La Gherla, printre alimentele confiscate se numără și zarzavaturi din grădinile pe care le muncesc persoanele de la centru sau de la animalele pe care le îngrijesc, însă reprezentantii DSV susțin ferm că în centre, alimentele ar trebui să provină doar din locuri autorizate.

  • Maria Aurelia Chintoan

    N-am cuvinte… Prostia nu are limite! “Prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul!”

    • Waldy

      La cine va referiti? Daca va referiti la Tise, are dreptate sa “ordone” ca nici un aliment de provenienta neverificata (mai putin poate legumele si fructele din gradina institutiilor) sa nu fie servite persoanelor din centre. V-ati gindit la toxi-infectii alimentare, alergii si incompatibilitati alimente-medicamente? Acum 30-40 de ani, rezidentii de la Casa de batrini, aveau slanima si rosii in dulapuri precum si lapte de vaca proaspat. Insa atunci erau “curate” fara conservatori si ingrasaminte chimice. In cazul unui incident (alimentele se pastreaza in conditii stricte, verificate si validate medical si igienic) directorul Tamas ar trebui sa dea socoteala. Dar cum in Romania totul este posibil…..

Se încarcă...