close
luna-2

Cel mai tare eveniment astronomic al lunii i-a fascinat pe români. Pasionații de astfel de fenomene sau, pur și simplu, cei mai curioși dintre conaționali s-au bucurat, luni noapte, de o privelişte încântătoare pe cer, adică de cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani.
Fenomenul ce va mai avea loc abia peste 18 de ani s-a reflectat prin lentilele fotografilor din lumea întreagă, inclusiv din România.
Fenomenul de Super Lună se produce relativ des. Însă se întâmplă foarte rar ca Luna să pară atât de mare ca aceea care va apărea pe boltă în noiembrie 2016. Anul 2016 se va încheia cu trei Luni pline uriaşe, consecutive, iar luni, 14 noiembrie, s-a produs a doua dintre Super Lunile de la sfârşitul anului 2016, potrivit Observatorului Astronomic Amiral “Vasile Urseanu”. Una a fost deja vizibilă pe 16 octombrie, iar cea de-a treia va apărea pe boltă pe 14 decembrie. Astrul a ajuns în faza de Lună plină şi a atins perigeul la ora 11,22 GMT (ora 1, în România) şi a fost vizibil în cursul nopţii peste tot în lume. Luna se află în această perioadă la cea mai mică distanţă faţă de Terra de după anul 1948 şi nu se va mai apropia de Pământ la o astfel de distanţă decât abia în 2034. Pasionaţii de fotografie din România şi din lume au surprins cu această ocazie cadre surprinzătoare, inedite.

Se încarcă...