close
Sanatate

Diabetul, boala care atacă tot mai mulți români

6

Diabetul este una dintre afecțiunile din pricina căreia apar frecvent complicații cardiace și nu numai. Din păcate, suntem un popor de oameni bolnavi. Potrivit unui studiu apărut azi de Ziua Mondială a Diabetului , din 875.370 de persoane diagnosticate cu diabet, peste 100.000 au fost internate în spital ca urmare a complicațiilor apărute din cauza bolii, iar 37,5% din totalul pacienților cu diabet au fost diagnosticați și cu complicații cardiace.

Conform aceluiași studiu, aproape 40% dintre bolnavii de diabet spun că au fost diagnosticați de către un medic ca având probleme cu vederea, iar 37,5% au fost diagnosticați cu probleme cardiace. În topul celorlalte complicații apărute la pacienții români cu diabet se numără neuropatiile și problemele renale. 36,6% dintre pacienți spun că au fost diagnosticați cu neuropatii, iar 18% cu nefropatii.

Studii internaționale indică faptul că o mare parte dintre pacienții cu diabet se confruntă deja cu cel puțin o complicație în momentul diagnosticării, complicațiile generând mai departe dizabilități și chiar moartea prematură. Complicațiile cardiovasculare sunt principala cauză de deces și dizabilități în rândul persoanelor cu diabet pacienții care suferă de diabet se confruntă cu un risc de 25 de ori mai mare de amputare decât persoanele care nu suferă de diabet, iar 50% dintre cei care au acestă boală mor din cauza problemelor cardiovasculare.

Se încarcă...