close
International

După 500 de ani a fost redeschis Mormântul Sfânt din Ierusalim. Ce se afla sub lespedea de piatră? Lucrările de consolidare a Mormântului Sfânt s-au încheiat înainte de Paște .

IMG_5550

Structura din marmură, care se ridică deasupra locului în care a fost îngropat, potrivit credinţei creştine, trupul lui Iisus Hristos , adăpostit de Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim,care a fost renovată începând cu luna Mai a anului 2016, a fost redeschisă publicului pe 22 Martie 2017, înainte de Paște.

Biserica Sfântului Mormânt a fost restaurată cu sprijinul a 3 biserici, Bisericile Ortodoxă, Armeană şi Catolică, dar și de regele Iordaniei, iar costurile s-au ridicat la 3,9 milioane euro.

La începutul lucrărilor de consolidare, lespedea de marmură care acoperea mormântul de piatră din Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost ridicată pentru ca experții să analizeze nișa originală de piatră în care se crede că a fost așezat trupul lui Iisus. Arheologii au fost surprinși de câtă țărână au găsit înăuntru.

„Când am încercat să explorăm cavitatea pietrei sfinte, aparatele care verificau rezonanţa electromagnetică au cedat. Mormântul lui Hristos este un mormânt viu… Există fenomene naturale care pot perturba câmpurile electromagnetice“, afirmă profesoara de la Universitatea Tehnică Naţională din Atena. Potrivit ei, nu există nicio explicaţie raţională asupra cedării acestor instrumente atât de sofisticate.

Tot de la Biserica Mormântului Sfânt, credincioșii duc lumină în toate colțurile lumii pentru a ajunge în casele tuturor credincioșilor de Sărbătorile Pascale.

IMG_5525

 

Sursă: https://m.antena3.ro/externe/a-fost-deschis-mormantul-lui-iisus-ce-au-descoperit-cercetatorii-sub-lespedea-de-piatra-care-408088.html

 

 

Se încarcă...