close
Evenimente

Gherla pedalează în săptămâna europeană a mobilității ! Tur ciclistic pentru promovarea bicicletei ca mijloc de transport sustenabil!

IMG_9087

Vremea rea și cerul înorat, nu i-a împiedicat pe elevii prof. Dorel Verde, amatori de ciclism sau pe cei care fac parte din cercul acestuia de ciclism și educație rutieră, să participe și în acest an la evenimentul din cadrul săptămânii europene a mobilității prin care se promovează bicicleta ca mijloc de transport sustenabil.

Astfel, 80 de elevi și 3 profesori ai Școlii Gimnaziale nr. 1 au parcurs cu bicicletele un traseu prin oraș, conduși de Poliția Rutieră și de Poliția locală.

 

Trecătorii au rămas muți de uimire, i-au salutat pe copii și i-au pozat, astfel evenimentul și-a atins cu siguranță scopul de a îndrepta atenția locuitorilor orașului înspre acest mijloc de transport, versatil, ieftin și eficient pentru un oraș ca Gherla.

 
Mobilitatea inteligenta reduce ambuteiajele in orasele europene si contribuie la generarea de economii anuale de pana la 100 de miliarde de euro la nivelul intregii societati.Transportul cu bicicleta implica toate aspectele care fac un „oras locuibil”. Bicicletele economisesc spatiu si energie si nu genereaza nici zgomot, nici poluare, fiind eficiente si sanatoase, conform site-ului oficial al săptămânii mobilității europene, care în 2017 are ca slogan “Sharing gets you further”.

 

Se încarcă...