close
Cultura

Începe a II-a ediție a campaniei 40 de Zile pentru Viață, campanie de rugăciune pașnică desfășurată în acest an la Gherla în perioada 26 Septembrie – 5 Noiembrie.

IMG_9041

40 de Zile pentru Viață –campania de rugăciune pașnică care aduce în atenţia publicului problema pusă de practicarea avortului la scară largă, va fi derulată și în acest an la Gherla în perioada 26- Septembrie –  5 Noiembrie, la Troiţa din faţa Spitalului Municipal, un loc simbolic pentru ceea ce înseamnă relaţia dintre părinte şi copil, o reprezentare perfectă pentru rugăciune și meditaţie.

Începută încă din 2007 de doar două persoane hotărâte şi convinse de importanta vieţii, această acţiune are la activ realizări remarcabile, precum determinarea a 154 de angajaţi ai clinicilor unde se practica avortul, să-şi înainteze demisia, precum şi închiderea a 86 de astfel de clinici, una dintre ele aflându-se, în Cluj-Napoca. Acest lucru a salvat 13,305 vieţi până acum, iar anul acesta sunt mai bine de 750.000 de persoane implicate în acest demers.

Timp de 40 de zile va exista o veghe în rugăciune neîntreruptă, în întreaga lume și în acest an postul și activitățile de veghe și rugăciune pașnică fiind derulate  de către reprezentanți și adepți ai majorității cultelor bisericești  din oraș.

Anul acesta, la fel ca şi anul trecut Municipiul Gherla se alătura unui grup crescând de oraşe 715 faţă de anul trecut cand au fost 636 de oraşe din 44 de ţări, care sărbătoresc viaţa prin rugăciune şi îndeamnă la prezervarea ei, prin încetarea avortului. În România acest lucru se va desfăşura simultan în 4 oraşe, acestea fiind: Cluj-Napoca, Iaşi, Năsăud şi Gherla.
Evenimentul de lansare a campaniei 40 de zile pentru viață are loc marți, 26 septembrie, la Casa de cultură, începând cu ora 19.00. La eveniment au fost invitați factorii de conducere locală, reprezentanţii societăţii civile, alături de liderii altor denominații creștine care susțin apărarea vieții.

 

Pentru informații legate de 40 de Zile pentru Viață în Municipiul Gherla, vizitați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/40-de-zile-pentru-VIATA-Gherla CONTACT: Ștefana Hruban: 0745365804

Se încarcă...