close
Cultura

La mulți ani, tuturor celor care iși sărbătoresc ziua onomastică. Sfântul al cărui nume îl purtați să vă însoțească mereu!

received_1633941976641259

“Rugându-se cu bucurie și-a plecat capul sub sabie. Si-a fost tăiat în ziua de 23 aprilie, săvârșindu-și bine mărturisirea, împlinindu-și alergarea și păzind credința fără de prihană.”
Sfantul Gheorghe s-a nascut în Capadocia, din parinți creștini. A urmat cariera militară și a ajuns comandant în armata împăratului Diocletian. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai cunoscuți și onorați sfinți ai creștinismului. Cu toate acestea istoria vieții sale este foarte puțin cunoscută și multe legende avându-l ca erou, au apărut de-a lungul timpului. El este sărbătorit atât de Biserica Ortodoxă cât și de cea Romano Catolică (fiind totodată patronul Angliei), imaginea sa fiind întotdeauna asociată cu vitejia nemarginită și credința în biserica creștină până la sacrificiu suprem.
OBICEIURI:
• În tradiția populară Sfântul Gheorghe este cunoscut sub numele de San-George. Este considerat a fi un zeu al vegetației, protector al naturii înverzite, al vițelor și al oilor.
• În ajunul zilei de San-George, fetele de măritat credeau ca își pot vedea ursitul dacă priveau, în această noapte, intr-o cofa plină cu apă.
Misterul și legenda care învăluie pe Sfântul Gheorghe nu vor dispărea niciodată, la fel cum cauza sa nobilă va genera întotdeauna admirație și respect. Poate cea mai corectă afirmație despre el este aceea facută de un ierarh din secolul V: “Numele Sfantului Gheorghe este onorat de credincioșii de pretutindeni, dar adevăratele sale fapte sunt știute numai de Dumnezeu”.

Se încarcă...