close
Educatie

O săptămână plină de activități la Liceul Tehnologic din Gherla. Târg Meșteșugăresc, Balul Bobocilor, excursii cu clasa și alte activități prilejuite de săptămâna Școala Altfel (GALERIE FOTO)

12

In perioada 30 oct.-3 nov.2017,la Liceul Tehnologic Gherla s-a desfasurat programul national Scoala altfel. Activitatile au fost variate : vizionari de filme educative,ateliere de confectionat povesti ,calatorii virtuale,karaoke,jocuri logice si de perspicacitate,atelier Sistemul Solar,  concursuri de cultura generala, competitii sportive, confectionare -decoratiuni din materiale refolosibile, dar și două evenimente de seamă, în a căror organizare elevii liceului și-au implicat strădania și priceperea: Târgul Meșteșugăresc și Balul Bobocilor.

În timp ce elevii claselor a XI-a A si a XI-a B si-au petrecut 2 zile în frumosul oraș Sibiu  și în Cetatea Carolina din Alba-Iulia, însotiti în  de doamnele profesoare: Maria Lobont, Lenuta Campan si Rodica Fodor, ceilalți elevi ai liceului s-au întâlnit cu reprezentanții Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității Cluj, cu un reprezentant al Baroului Cluj –pentru activități de Educație juridică și cu preotul Nicolae Muntean.

Balul Bobocilor

Elevii claselor a XII-a A si a XII-a B, coordonati de doamnele profesoare Angela Coroian si Adriana Silaghi, au organizat Balul Bobocilor. Tema din acest an al Balului Bobocilor a fost Balul Mascat, iar bobocii încet – încet, supuși la probe de perspicacitate și de talent, au lăsat măștile jos, descoperindu-se publicului, cucerindu-l.  Balul Bobocilor a fost condimentat cu proba de descoperire a condimentelor de către boboci și a fost piperat de prezentarea de modă a Cercului de Design al Liceului. Până la desemnarea câștigătorilor, Ansamblul Folcloric Mugurii Mintiului și Nicolette au menținut atmosfera și le-au distras atenția bobocilor de la emoțiile copleșitoare. Câștigătorii din acest an al titului de Miss și Mister Boboc 2017 au fost elevii Tecar Mihaela și Mureșan Alex din clasa a IX-a B.

Târgul Meșteșugăresc

Targul Mestesugaresc este o activitate care este nelipsita din orarul acestei saptamani, cu cele doua sectiuni ale sale 😮 expozitie cu vânzare și o paradă a modei.

Au fost expuse și vândute produse de patiserie realizate de elevii de la Alimentație publică, îndrumați de doamnele maistre: Viorica Pop, Liliana Trifan si Corina Zavalczki. Alte produse care au fost expuse :lucruri cusute manuale [doamna maistru Livia Rusu promovează cusăturile românești: crucile, pasiturile si chelimurile – în rândul elevilor de la clasele de Industrie textilă] și căsuțe pentru păsărele, realizate de elevii de la clasele de Industria lemnului, îndrumati de doamna maistru Maria Milaș.

Tinutele prezentate (pantaloni și ii)  în Parada modei, au îmbinat modernul cu tradiționalul. Pantalonii au fost confecționați de fetele de la cercul de Designer vestimentar, condus de d-na ing. Mariana Morar și doamna maistru Livia Rusu, iar iile purtate au reprezentat costumul popular tradițional.

 

Corespondent: prof. Rodica FODOR

Se încarcă...