close
Administratie locala

Pași importanți pentru redeschiderea unei Creșe în Municipiul Gherla.

IMG_1287

În ședința extraordinară a Consilului Local Gherla, care a avut loc în data de 10.05.2017 s-a votat trecerea unor imobile – teren și construcții, din proprietatea Statului Român în domeniul public al Municipiului Gherla și administrarea Consiliului Local al Municipiului Gherla cu scopul realizării unor obiective de interes public și anume pentru viitoarea Creșă de copii, care va funcționa pe Str. Plugarilor.

Este vorba despre clădirile Sanepidului, aflate în administrarea Ministerului Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a Jud. Cluj, care vor reprezenta locația unei noi creșe atât de mult dorită de tinerele mămici și familii din Municipiul Gherla.

Încă din anul 2009 Gherlenii își manifestau interesul față de deschiderea unei creșe, pe platforma domnuleprimar.ro existând mereu întrebări asemănătoare celei care urmează:

Cresa pentru Gherla

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: de ce nu exista in Gherla macar o Cresa? Va dati seama cat le e de greu mamicilor cu copii de la 2 la 3 ani- varsta la care se inscriu la gradinita ?? E un an in care efectiv nu ai ce face cu copilul, dar la servici trebuie sa te intorci. Asta ar trebuie sa fie un punct de interes pentru dvs.

La acel moment, răspunsul primarului a fost:

Da. Este un punct de interes si un subiect la care o sa ne gandim.
In paranteza fie spus cresa se finanteaza numai din bani publici. Cand resursele financiare ne vor permite, fiti siguri ca vom amenaja si cresa.
Poate ca era bine sa fi luat atitudine fata de cei care au inchis cresa.

Cu stima,
PRIMAR

Comentariile aduc în discutie faptul că gestionarea mai bună a bugetului local permite deschiderea și administrarea unei creșe, având în vedere funcționalitatea longegivă a altor instituții cu caracter social.

Iată că după câțiva ani, redeschiderea unei Creșe se află pe lista de investiții din bugetul local și încep demersurile necesare pentru funcționarea ei.

IMG_1344

 

Se încarcă...