close
International

Relațiile dintre Gherla și Nendaz în raportul de activitate al Departamentului federal de afaceri externe și relații internaționale al Elveției.

17910704_1616225591751016_1728905882_n

Contribuția Elveției la dezvoltarea Uniunii Europene a fost cuprinsă în raportul de activitate pe anul 2016 al organizațiilor DDC (Direcția dezvoltare și Cooperare) și SECO (Secrétariat d’État à l’économie), întocmit de Departamentul federal de relații internaționale.

Reușita acțiune de Sprijinire a Serviciului Voluntar de Pompieri din Gherla nu a fost omisă, astfel este notat faptul că expertiza elvețiană a fost cu succes implemetată la Gherla. Această acțiune a avut scopul de a implica participarea societatea civilă în bunul mers și administrația orașului.

Acum 5 ani a fost votată în Parlament Legea conform căreia în fiecare Municipiu trebuie să existe un Serviciu Voluntar de Pompieri, însă nu fiecare Municipiu a avut baza materială și logistică necesară înființării unui astfel de serviciu, fapt pentru care au intervenit Asociațiile Elvețiene.

Serviciul Voluntar de pomperi cunoaște peste 20 de pompieri voluntari și intervine în  situații mai puțin grave sau până la sosirea pompierilor Inspectoratului General pentru Situații de Ugrență. Aceștia s-au remarcat și la diverse concursuri în domeniu și au intervenit cu succes în orice situație.

 

Se încarcă...