close
Actualitate

Reparațiile de consolidare a infrastructurii feroviare Stația Gherla, etapa aII-a au început. Trenurile vor circula cu o viteza de 120 km/h.

IMG_8551

Regionala CFR a demarat un proiect de modernizare a  infrastructurii feroviare, care va putea permite trenurilor care circula pe tronsonul Dej-Cluj Napoca, să îl străbată la o viteza de 120km/h.

Proiectul vizează e reparații la linii, la instalaţiile de dirijare a traficului, aparate de cale, poduri, podețe și clădiri de stație, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ  58,7 milioane de lei.

 

Executanţii lucrărilor  sunt Sucursala Regională CF Cluj – Secția L7 Dej și SRLU Dej, respectiv societăţi private specializate, iar sursa de finanțare este asigurată din surse proprii și de la bugetul de stat. Termenul de finalizare a lucrărilor în Stația Gherla este Octombrie 2017.

IMG_8550
„Lucrările sunt executate în regie proprie cu personalul SRCF Cluj (85%) și cu firme specializate (15%) și au drept scop restabilirea vitezei de circulație a trenurilor de călători la 100 km/h, fiind programate etapizat pe intervale de stații.

În perioada de execuție a lucrărilor de reparații și consolidare, circulația trenurilor pe secția Apahida – Jucu – Gherla – Iclod se desfășoară alternativ pe câte un fir de circulație unde sunt deschise șantierele de lucru”, a precizat Oana Brânzan, şef serviciu comunicare la CFR SA.

 

Se încarcă...