close
Cultura

Sărbătoarea Sf. Anton de Padova, la Gherla.Credincioșii au venit cu flori de crini la Sf. Liturghie Arhierească.

IMG_5036

Creștinii au fost prezenți azi, Duminică 18 Iunie, la Mânăstirea Sf. Anton de Padova din Gherla, pentru  a venera Moaștele Sfântului Anton de Padova, făcător de minuni, sărbătoarea fiind marcată printr-o procesiune cu moaştele Sf. Anton, de la Biserica Sf. Iosif  până la Mănăstirea Sf Anton de Padova, urmată de Sf Liturghie Arhierească celebrată de către PS Florentin Crihălmeanu.

Tot în cadrul acestei Liturghii, ipodiaconul Gabriel Manu a fost hirotonit diacon și a avut Sfințirea crinilor, binecuvântarea copiilor și o agapă fraternă.

Astăzi comunitatea comemorează două personalități marcante : Sf Anton de Padova numit şi Sfântul Minunilor, iar în partea a doua a zilei, pe episcopul Iuliu Hossu care a marcat nu numai istoria orașului Gherla, sau a Bisericii Greco-Catolice dar și istoria Neamului Românesc.

În anul Centenarului numirii (3 Martie 1917), confirmării (de către papa Benedict al XV lea la 17 Aprilie 1917), hirotonirii și înscăunării în tronul Eparhiei de Gherla (4 Decembrie 1917) a episcopului IULIU HOSSU, episcop mort în faimă de martir, Protopopiatul Greco-Catolic Gherla a organizat simpozionul:” Primul Cardinal al Românilor,Iuliu Hossu,
eminentă personalitate a Bisericii și Neamului Românesc” la Cinematograful Pacea din Gherla, începând cu ora 15:00.

corespondent: Pr. Alexandru HRUBAN
Protopop de Gherla

 

 

Se încarcă...