close
Social

Scrisoarea unui cetățean către medicii care profesează în Gherla și beneficiarii lor

3

  Nu este 7 aprilie “Ziua Mondială a sănătății” pentru festivități, ci o zi obișnuită cu obligații și răspunderi privind înfăptuirea actului medical în favoarea celor suferinzi.


Confruntându-mă cu unele probleme de sănătate am apelat la medici, instituții medicale și spitale, pentru limitarea lor sau înlăturarea lor, am cunoscut medici și asisteți bine pregătiți, competenți și apropiați de pacienți care, prin strădania lor, ne făceau să părăsim spitalul vindecați cu zâmbetul pe buze.


Sunt arondat la medicul de familie dr. AI, medic cu aleasă bunătate, demnitate și ținută morală care manifestă multă competență, dăruită total meseriei, și care și-a propus și realizează un act medical de înaltă ținută, lipsit de compromisuri, venind în întâmpinarea nevoilor fiecărui pacient.


Cred că sunt în asentimentul tuturor să recunoaștem că fiecare personalul medical este mai întâi de toate OM, cu preocupări ca ale noastre. Și dânșii au familie, copii, părinții, unii bolnavi, sunt preocupati cu educatia colegiilor. Și dânșii plătesc impozite și taxe.


Și mai au în plus și grija și răspunderea pacienților și răspunderea care îi apasă : să ne redea sănătatea.


De aceea rog pacienții și în special pe cei care manifestă lipsă de bun simț să se gândească că, în timpul unei consultații, e posibil ca medicul să aibă un membru al familiei grav bolnav și oricât ar încerca să își modeleze vocea cu “lapte și miere” nu va reuși. Vorbele mai aspre pot fi determinate de din cauza obiective sau chiar de comportamente nostru.


Dați-mi voie, ca în numele nostru, al pacienților, să le promitem mai multă înțelegere, să le urăm medicilor sănătate, sărbători fericite și la mulți ani!

Se încarcă...