close
Administratie locala

Șeful serviciului financiar contabil de la Primăria Municipiului Gherla prezent la întâlnirea asociației municipiilor din România pentru a dezbate procedurile din administrația locală.

no thumb

Asociaţia Municipiilor din România a organizat în 22.05.2017, la Bucureşti, o întâlnire între Directorii economici din primăriile de municipii membre ale AMR şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi cei ai Ministerului Finanţelor Publice cu scopul de a afla  problemele cu care se confruntă în practică, în procedurile din administraţia publică locală serviciile care funcționează în cadrul primăriilor și pentru a găsi soluții care pot schimba aceasta situație.

Totodată, s-au discutat și propuneri pentru noul Cod al Finanţelor Publice Locale. Președintele  AMR, Robert Negoita, a adus în discuţie necesitatea existenţei unei baze de date şi a unui sistem informatic centralizat care să permită comunicarea directă între instituţiile dela nivel central şi cele de la nivel local. “

Discuţiile dintre specialiştii administraţiei publice locale şi reprezentanţii Guvernului s-au axat pe patru teme majore, din proiectul Codului Finanţelor Publice: Finanţele Publice Locale, Criza financiară şi
insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale, Impozite şi taxe locale, Proceduri Fiscale Locale.

Directorul general al AMR, domnul Constantin Mitache, a subliniat: „Asociaţia Municipiilor din România a venit cu iniţiativa acestei întâlniri pentru că suntem convinşi de faptul că, în calitatea pe care o aveţi, sunteţi direct interesaţi să avem un Cod al Finanţelor Publice care să corespundă aşteptărilor.

Observaţiile primăriilor de municipii transmise de șefii serviciilor financiar contabile în cadrul întâlnirii AMR vor fi sintetizate de Corpul specialiştilor în impozite şi taxe locale din AMR, sub coordonarea Directorului General al AMR , Constantin Mitache, şi apoi vor fi transmise subgrupurilor care lucrează la elaborarea Codului Finanţelor Publice Locale.

Se încarcă...