close
Cultura

Talentul muzical o aduce în inimile oamenilor. Roxana Suciu ne dezvăluie parcursul ei vocațional și simte cum muzica fericește sufletul.

roxana

“Muzica…suflete fericite și inimi împlinite” – prin aceste cuvinte  îmi exprim defapt dorința  de a ajunge prin cântec în sufletele și în inimile oamenilor care ma îndrăgesc și mă ascultă.

Talentul de a cânta și darul acesta pe care l-am primit de la Dumnezeu, mi-a fost descoperit la vârsta de 6 ani. Îmi amintesc și acum primul cântec interpretat în fața unui juriu “ De ziua ta mămico/ în dar ți-am adus inima/ și crede-mă mămico/un dar mai frumos nu se putea…..”

De la acest cântec a început să prindă culoare viața mea și din acel moment, am început să merg pe acest drum al muzicii…Am participat la Tip Top Mini Top, iar mai apoi am început să cânt muzică ușoară pentru copii, făcând parte din “Clubul Vedetelor” condus de Alexandru Filip.

Împreună cu sora mea am lansat primul album de muzică ușoară pentru copii intitulat “ Steaua copiilor”  și am început să particip la diverse spectacole, festivaluri și emisiuni radio.

La vârsta de 7 ani, datorită faptului că am fost eleva doamnei Marinela Zegrean Istici, m-am reprofilat și am început să cânt și să iubesc muzica populară. Am făcut parte din grupul “Colindița”,  mai apoi numit “Zestrea”, condus de doamna Marinela și domnul Constantin Istici. De asemenea, am făcut parte din ansamblul de dansuri populare Ardealul condus de domnul Miheștean Ioan, însa după 10 ani de dansuri am ales să îmi dedic timpului unei singure și adevărate pasiuni – cântatul.

După mult studiu și muncă, mi-am lansat primul CD de muzica populară intitulat ”Horile cine le face” , împreună cu domnul Emil Mihai.  Treptat, am lansat și alte melodii de muzică populară “ Tinerică-s ca o floare”, “ Ară badea cu tractorul”, “De micuță am cântat”, “Lângă o salcie bătrână”, dar și de muzică etno și ușoară “Și la vale și la deal”, “ Tu mi-ai adus dragostea”.

În prezent urmează să lansez alte două melodii  ”Fetele nemăritate” și “Prost ai fost bade și ești”, care sper că vor ajunge și ele în sufletele dumneavoastră și că vor fi ascultate  cu drag.

Vă mulțumesc tuturor pentru faptul că îmi sunteți alături, mă susțineți și mă apreciați.

Vă iubesc și vă mulțumesc, oameni frumoși.

22330881_838618466312507_1360839295_n
Se încarcă...