close
International

Tinerii români vor putea călători cu trenul gratuit în 2018 în orice țara din Uniunea Europeană timp de o lună.

IMG_3138

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, a propus proiectul prin care toți tinerii vor putea călătorii gratuit timp de o lună în spațiul Uniunii europene în 2018 și a fost aprobat, astăzi, cu majoritate de voturi.

 

Prin Programul „Discover EU” se acordă câte un abonament gratuit de tren de o lună pentru fiecare tânăr din UE care împlinește 18 ani și care dorește să viziteze Europa (valabil pe liniile feroviare din 30 de țări europene).

„Pentru a înlesni tinerilor cunoașterea statelor UE, exersarea limbilor pe care le-au învățat și statisticile arată că 64 la sută din angajatori apreciază experiența internațională a tinerilor la prima angajare”, a adăugat europarlamentarul.

Raportul elaborat de eurodeputatul român prevede ca prioritățile PE pentru 2018 să fie: creșterea economică, locurile de muncă și siguranța cetățenilor. De asemenea, proiectul mai prevede și sprijinului acordat fermierilor europeni aflați în situații de criză, alocări mai mari pentru statele din Vecinătatea estică și sudică, inclusiv Republica Moldova

Sursa: Digi24

 

Se încarcă...