close
Administratie locala

Zilele Municipiului Gherla 2017. 8 zile de activități culturale, artistice și distracție. Critici, dar și o mulțime de aprecieri în rândul organizatorilor (Galerie FOTO)

IMG_4864

Poate prea devreme în agenda acestei veri,  Zilele Municipiului Gherla ediția 2017 s-au desfășurat în perioada 4-11 iunie, organizate de Primăria Municipiului Gherla și Consiliul Local, în colaborare cu peste 15 parteneri privați și alți co-organizatori.

S-a ambiționat primarul Municipiului Gherla alaturi de consilierii locali, și au extins zilele municipiului Gherla de la 4 zile, cum erau de obicei, la 8 zile pline de activități și distracție, desfășurate pe două scene, una pe stadion și una în centru, dar și în alte locații precum luminișul de la cărămidă, Hayak Pub, Parcul mare, muzeul, cinematograful sau Liceul Maghiar.

Evenimentul a fost deschis de Petrecerea de la Epreskert, o petrecere la iarbă verde, cu mâncăruri gătite la ceaun de diverse echipe formate din consilieri locali, profesori, cercetași și alți reprezentanți ai comunității locale, concerte și spectacole, Show de călărie și tras cu arcul, demonstrație de lupte tradiționale baranta, demonstrații de șoimar cu șoimi și bufnițe dresate, perete de escaladat și alte provocări.

Săptămâna a continuat cu expoziții de sculptură, de totemuri, de arme de război, film pentru copii difuzat gratuit, teatru de păpuși, expoziții de fotografie și pictură, muzică corală și folk.

Ziua de joi a găsit pe final Gherlenii prinși într-o horă mare atât pe muzica celor de la Sirius Cover Band, cât și pe a celor de la Trupa Incognito, muzica rock a trupei clujene Konthrast, aflată pentru prima data la Gherla, ajungând norii care amenințau buna desfășurare a evenimentelor de miercuri și joi, 7-8 Iunie 2017.

Programul primei zile de week-end a fost cel mai variat și încărcat și aducea cel mai așteptat moment de noutate al Zilelor Municipiului Gherla 2017: Seara tineretului. Vineri, la Hayak Pub s-a desfășurat o degustare de vinuri, un program de stand up comedy în limba maghiară și un concert Jazz Les Nuages, la Centrul de promovare turistică a avut loc expoziția de fotografie a lui Alexandru Ciornea Minimalist Photography, iar la 21:30 a început seara care pentru unii avea să fie una dintre cele mai spectaculoase seri a acestei ediții de Zilele Municipiului Gherla, iar pentru alții un adevărat calvar, care le-a perturbat odihna din acea seară și le-a amenințat integritatea geamurilor locuințelor vechi din Centrul orașului.

Nemulțumiri s-au iscat și din cauza faptului ca circulația în zona centrală a fost restricționată pentru “bairamul tinerilor” și “câteva tarabe”, însă mulți au rămas uimiti de jocul de lasere, Proiecțiile pe clădiri, tunurile de CO2, artificiile surpriză și energia celor care nu păreau a se obosi de la atâta sărit în sus și aclamare.

În tandem, pe Stadionul Municipal au început vineri 9 Iunie manifestările cu o seară de folclor cu artiști consacrați și invitați noi precum Oana Bozga și Vlăduța Lupău, plutind și acolo buna dispoziție în aer până în miez de noapte, când Gherlenii au putut-o audia pe îndrăgita solistă gherleană, care a închis seara de muzică populară: Angela Rusu.

Sâmbăta dimineața a început cu un Cros la care au participat 200 de persoane, toate premiate de sponsorul evenimentului, a continuat cu un turneu de tenis și a culminat cu concerte și spectacole atât pe scena de pe stadion: concert pop-rock cu artiști locali și invitați Maxim, Nicoleta Nucă și Vescan, cât și pe scena din centru, unde au evoluat numeroasele ansambluri folclorice din zonă și la final un concert rock Knock-Out. Dintre ansambluri amintim: Ansamblul Zestrea, Ansamblul Zegrenilor, Ansamblul Valea Someșului, Ansamblul Dansatorii de pe Someș, Ansamblul Mugurii Mintiului, Ansamblul Fundației Teka, Ansamblul Lăutarilor Ardeleni și Ansamblul Ardealul.

Activitatile zilei de Duminică 11 Iunie au început după ceremoniile religioase prin Ceremonia de primire a autoutilitarei de pompieri donată de Asociatia Gherla-Nendaz, Concurs de biciclete pentru copii, Concerte de muzica clasica la Catedrala armeano-catolica, muzica de Promenada la Foișorul din parc și premierea elevilor merituoși pe scena de pe Stadion, urmate de concertele invitaților: Vasilica Ceterașul, Liviu Teodorescu și Mihai Mărgineanu.

Manifestarile s-au încheiat cu un foc de artificii spectaculos,care părea să nu se mai termine, și care a încheiat această ediție a zilelor Municipiului Gherla ca o metaforă pentru sloganul “Orașul vibrează”.

 

 

Se încarcă...