close
Sport

Cel mai frumos cal al Transilvaniei, se află la Gherla. Îl cheamă Raul și este de rasă Friziană.

IMG_7560

Autor: Mircea Corăbean.

Iubitorii şi ocrotitorii de cai sunt oameni deosebiţi cu suflet nobil care depăşesc prin atitudine şi concepţie secularul obicei de a considera calul animal de povara.
Una din rasele de cai cu o frumuseţe aparte este Calul Frizian – Eleganţă impresionantă – este singura rasa curata nativa in Olanda. Rădăcinile sale se regăsesc departe in timp. Calul Frizian a fost recunoscut încă din secolul 13.Specifice pentru aceste „perle negre” sunt un breton frumos, păr des şi gros în coamă, coadă şi chişită, culoarea neagră şi mersurile largi, puternice şi elevate.

IMG_7561

 

Frizianul este inconfundabil ! Structura bine proporţionată a capului nobil, aşezat pe un gât arcuit cu fineţe, este expresia perfectă a aparenţei elegante şi mândre a acestei rase. Caracter frumos şi prietenos, un spirit plin de gratie sunt cheia către un cal deosebit.

IMG_7559
Unul dintre cei mai frumoşi cai frizieni din Transilvania se află la noi în oraș, în cartierul Hăşdate . De graţia, frumuseţea şi prietenia acestui cal pe nume RAUL se bucură ocrotitorul său Gianni Calderone , copii acestuia şi toţi cei care au ocazia să-l mângâie şi să-i admire mişcările graţioase.

Citește și:

Calul. Simbol şi pasiune

 

Se încarcă...