close
Politic

Deputatul Cornel Itu se luptă de mai mulți ani pentru înființarea unui centru destinat persoanelor dependente de stupefiante, în apropierea muncipiilor Dej și Gherla, la Mica.

IMG_9057

“De peste zece ani, deputatul PSD, Cornel Itu, se straduieşte, zadarnic, să obţină transmiterea unui imobil în domeniul public în vederea amenajării unui centru destinat persoanelor dependente de stupefiante, primul de acest fel din ţară.

Parlamentarul a început demersurile în anul 2005, când Consiliul Local al Comunei Mica, a aprobat transmiterea imobilului din domeniul public al Comunei Mica, în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Naţionale Antidrog, scopul preluării acestuia fiind amenajarea unui Centru Postcură, menit să consolideze rezultatele obţinute cu dependenţii de droguri în urma tratamentelor de dezintoxicare. Potrivit deputatului, imobilul este o fostă cazarmă militară, compusă dintr-o suprafaţă construită de peste 3,5 mii metri patraţi, suprafaţă desfăşurată de 5,4 mii metri patraţi, pe un teren care, incluzând construcţiile, măsoară nu mai puţin de 70 de hectare. Rămasă atâta timp fără „stăpân”, din cauza birocraţiei, clădirea s-a deteriorat, anexe au fost devastate, iar terenul a rămas neutilizat.

Pe parcursul celor peste zece ani, parlamentarul a făcut mai multe interpelări, cerând lămuriri autorităţilor îndrituite. În 2011, Itu se declara îngrijorat de consecinţele consumului de stupefiante, motiv pentru care i-a adresat ministrului Administraţiei şi Internelor, din acea perioadă, Traian Igaş, o întrebare privind combaterea şi tratarea consecinţelor consumului de droguri, prin care arăta că, din 2009, de când Agenţia Naţională Antidrog a trecut în subordinea MAI, proiectul Centrului Antidrog din comuna Mica a rămas în aer, ne-mai făcându-se nimic în aest sens, ba mai mult – proiecte începute au fost lăsate baltă. Miniştri s-au perindat la conducerea MAI, dar situaţia a rămas neschimbată. La acea dată, Itu sugera ca, în cazul întreruperii lucrărilor datorate lipsei de fonduri, imobilul să fie atribuit adminstraţiei locale, respectiv Primăriei Mica urmând ca prin eforturile proprii ale acesteia, prin antrenarea unor parteneriate conform legilor, proiectul să fie dus la bun sfârşit”.

Articol preluat din http://ziarulfaclia.ro/perseverenta-si-seriozitate-marca-itu/

Se încarcă...