close
Administratie locala

GAL-ul municipiului Gherla și-a ales comitetul director. Proiectul derulat de Primăria Gherla, Oastea Domnului și Bussines Enterprise Solution se implementează cu succes.

image1
Principalele rezultate ale proiectului Un Nou  început  – Acum pentru Gherla – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, derulat de Primăria Gherla, și partenerii acesteia Asociația Oastea Domnului și Bussines Enterprises Solution, pe Axa prioritară 5, Obiectiv specific 5.1, au început deja să apară, și anume:
A fost înfințată Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene,  care și-a ales Vineri,  10 Noiembrie, comitetul director format din 11 persoane, reprezentanți ai administrației locale, a școlilor, a bisericilor, a companiilor cu personalitate juridică și câteva persoane fizice. Totodată, au fost delimitate zonele urbane marginalizate (ZUM) și a zonele funcționale limitrofe ZUM, care au fost aprobate de Noul Comitet Director al GAL.
Animarea și mobilizarea comunității marginalizate (romă și non-romă) dar și a mediului de afaceri și a societății civile, a început să prindă contur după prima întâlnire publică, astfel încât la cea de-a două întâlnire publică participanții au rămas captivați de posibilitățile numeroase de a dezvolta proiecte concrete care să ducă la o dezvoltare durabilă a comunității noastre. Procesul de animare continuă, până în data de 4 decembrie 2017,prin organizarea a încă 3 întâlniri publice.
Valoarea totală a proiectului este de 157.586,46 lei, din care 148.244,29 lei și reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR/FC/FSE/ILMT, iar 5.882,80 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național.Durata implementării proiectului este septembrie 2017 – 04 decembrie 2017.
Proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Se încarcă...