close
Politic

Ordonanța guvernului privind încurajarea consumului de fructe proaspete a fost modificata.Copii din grădinițele clujene vor primi și ei câte un măr în fiecare zi!

18302260_1648399955200246_1539603790_n

Toţi copiii din grădiniţele clujene vor primi gratuit câte un măr în fiecare zi! Camerei Deputaţilor  a votat pe 3 Mai pentru adoptarea unui proiect de lege care introduce în toate grădiniţele programul de distribuire gratuită a unui fruct proaspăt pe zi.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli include preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare acreditate în grupul ţintă de beneficiari ai distribuţiei gratuite de mere, indiferent de statutul social.

Prin extinderea grupului ţintă la preşcolari se are în vedere corectarea inechităţilor şi a discriminării în rândul elevilor şi copiilor care merg la grădiniţă în cadrul aceleaşi unităţi de învăţământ, situaţie întâlnită mai ales în mediul rural.

logo2

“Implementarea acestui program, la vârsta la care se formează obiceiurile alimentare, poate contribui pe termen lung la creşterea unei generaţii de tineri sănătoşi, precum şi la reducerea cheltuielilor destinate tratării diferitelor afecţiuni cauzate de o alimentaţie nesănătoasă.

Acest program reprezintă totodată, în plan economic, o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea producţiei şi a comerţului  cu mere.” declară deputatul PSD Cluj, Cornel Itu, pe rețeaua sa de socializare.

Consiliile județene asigura distribuția merelor pe parcursul anului școlar, neexistând o dată de începere a programului.i. În schimb, trebuie respectat numărul maxim al zilelor de distribuție și plafonul alocat fiecărui județ pentru fiecare an bugetar.

Tot ce mai rămâne pentru buna gestionare a situației, este ca între consiliile județene și fermierii locali să existe o strânsă legătură, perioada de recoltare să fie corelată cu perioadele de distribuție și să nu existe import în acel moment, iar astfel copii vor gusta produse  proaspete și românești.

ioana
Se încarcă...